Ayurbalance

Ayurbalance er en oliemassage, som hjælper kroppen til at genskabe den oprindelig harmoni mellem krop og sind. Metoden bygger på ayurvediske principper og moderne videnskab om bindevævet og dets betydning for vores velbefindende.

Gennem en rækken greb og strygning, udført med øget intensitet, opnåes en afslapning af vævet og hermed en mulighed for kroppen til at give slip på spændinger og blokeringer. Der bliver hermed skabt et øget flow i kroppen og kroppens forskellige funktioner styrkes. Det er således gavnligt for din udrensning, din nattesøvn og dit mentale velbefindende.
I massagen kan der, efter behov, justeres mellem nydelse/afspænding og arbejde af mere terapeutisk karakter.

Hvad er ayuvediske principper?

Ayurveda betyder læren om livet og kan dateres tilbage til hinduistiske skrifter fra oldtidens Indien, Vedaerne. 

Som udgangspunkt arbejders der med begrebet dosha, som betyder kropskonstitution. Der findes tre grundlæggende forskellige dosha; vatta, pitta og khapa. Fra fødslen er der typisk en dosha, der er den dominerende. Balancen imellem de tre dosha påvirkes hele tiden af livets omstændigheder, og det kan derfor variere, hvilken dosha der er den mest dominerende på et givent tidspunkt i livet.
I Ayurveda betragter man sygdom, som en følge af urenheder i kroppen og ubalancer i kroppens energi. 
Målet er altså at opretholde balancen mellem de tre doshaer.


Hvad siger moderne videnskab om bindevævet?

Bindevævet er et fint væskefyldt, tredimensional net af kolagent og elastisk væv, som omslutter alle kroppens celler. Du kan tænke på det som de hvide hinder i en appelsin; først er hver enkelt dråbe pakket ind, så pakkes de i større både, for til sidst at blive samlet i én pakke, selve appelsinen. Bindevævet, som er fyldt med både blodkar og nerver, findes overalt i kroppen og binder kroppen sammen. Det løber i lange bindevævskæder gennem hele kroppen, på kryds og tværs, fra din storetå til toppen af hovedet.

I de senere år er der kommet fokus på bindevævets betydning for kroppens fysiske velvære. Et stift bindevæv kan være voldsomt begrænsende for kroppens evne til fysisk aktivitet. Det kan klemme på nerve, som ligger i vævet eller det kan trække skævt, hvilket kan få konsekvenser i andre områder af kroppen og dermed på din bevægelsesfrihed.
Både ensidigt, fysisk arbejde og stress, angst og depression påvirker dit bindevæv i en negativ retning med sammenklistring og indtørring til følge.

Det er heldigvis muligt at genskabe bindevævets smidighed igen. Dels ved manuel behandling, dels ved træning. Her kan du med gavn gøre brug af kropsbehandlinger og Yinyoga.

Set med moderne ayurvediske briller bliver det således muligt at opretholde eller genskabe balance i kroppen ved at arbejde med bindevævet, hvori energien flyder. Hvis, vel og mærke, bindevævet er væskefyldt og smidigt, og ikke sammenklistret og indtørret.