Hvordan ved du om du vil have gavn af kropsterapi?

Hvis du kan nikke genkendende til bare et af nedenstående udsagn, så vil kropsterapi sikkert kunne gavne dig.

Du oplever ofte:

  • At være kort for hovedet og reagerer uhensigtsmæssigt - få sagt fra på en måde, som du efterfølgende fortryder.
  • At have svært ved at falde i søvn om aftenen eller vågne midt om natten og ikke kunne finde roen igen.
  • Fysiske smerter eller ubehag.

  • Verden gennem et filter, som ikke lader lyset og glæden trænge ind.

  • Ikke at være helt tilstede i dine gøremål?

  • Ikke at leve op til dine egne forventninger?

Alt dette kan være et resultat af, at nervesystemet er på overarbejde og kroppen lever i et forhøjet alarmberedskab. Derfor er det vigtigt at lytte til kroppens signaler. I en travl hverdag kan det være svært at finde tid til at lytte. Tid til at prioritere sig selv og sine egne behov. Behov for næring, restitution og omsorg. 


Body All Mind kropsterapi er en dybdegående holistisk behandling, som kan hjælpe dig til at give slip på spændinger og skabe et bedre flov i kroppen. Behandlingen kan løsne op for blokeringer i muskler og bindevæv, som bl.a. kan påvirke dit nervesystem. Gennem kropsterapien opnår du en dybere kontakt til din egen krop, og du træner din evne til at være tilstede og nærværende i livet.

En behandling er en kombination af pulserende massageteknikker, akupressur, zoneterapi og guidet åndedræt.

Behandlingen indledes med en kort samtale om din intention med behandlingen. Herefter foregår resten af behandlingen på briksen, hvor du ligger under et lagen/tæppe, blot iført undertøj.

Ønsker du at lægge stressen bag dig? er et behandlingsforløb med fokus på at du kommer i bedre kontakt med dig selv og søger ind til dit indre kompas. Sammen finder og udfordrer vi de fysiske og psykiske spændinger, der står i vejen for, at du kan leve det liv du ønsker. Et forløb vil strække sig over flere behandlinger og du skal være indstillet på, at der vil være lidt hjemmearbejde mellem behandlingerne.


Heartworks Lomi Lomi er en massageform fra Hawaii. En helkropsoliemassage hvor jeg primært bruger hænderne til at skubbe, trække og ælte. Massagen udføres ved lange, rolige og rytmiske strøg til rolig musik.

Heartworks Lomi Lomi er således en dyb og sanselig massageform, hvor det er muligt at komme omkring de oplevelser vi lagrer i kroppen i form af spændingstilstande, en stiv nakke, smerter i skulder eller ryg, eller måske hovedpine. Under massagen opløses spændinger og blokeringer, hvorved der skabes flow i kredsløbet og lymfesystemet og det parasympatiske nervesystem stimuleres. Ved øget flow optimeres miljøet for kroppens celler, således at udvekslingen mellem nærings- og affaldsstoffer boostes.

Heartwork Lomi Lomi er således særdeles velegnet til at skabe afspænding i krop og sind under og efter en stresset periode. Eller blot når du har brug for lidt egenomsorg.


Ayurbalance er en oliemassage, som hjælper kroppen til at genskabe den oprindelig harmoni mellem krop og sind. Metoden bygger på ayurvediske principper og moderne videnskab om bindevævet og dets betydning for vores velbefindende.

Gennem en rækken greb og strygning, udført med øget intensitet, opnåes en afslapning af vævet og hermed en mulighed for kroppen til at give slip på spændinger og blokeringer. Der bliver hermed skabt et øget flow i kroppen og kroppens forskellige funktioner styrkes. Det er således gavnligt for din udrensning, din nattesøvn og dit mentale velbefindende.
I massagen kan der, efter behov, justeres mellem nydelse/afspænding og arbejde af mere terapeutisk karakter.


Hvad er ayuvediske principper?

Ayurveda betyder læren om livet og kan dateres tilbage til hinduistiske skrifter fra oldtidens Indien, Vedaerne. 

Som udgangspunkt arbejders der med begrebet dosha, som betyder kropskonstitution. Der findes tre grundlæggende forskellige dosha; vatta, pitta og khapa. Fra fødslen er der typisk en dosha, der er den dominerende. Balancen imellem de tre dosha påvirkes hele tiden af livets omstændigheder, og det kan derfor variere, hvilken dosha der er den mest dominerende på et givent tidspunkt i livet.
I Ayurveda betragter man sygdom, som en følge af urenheder i kroppen og ubalancer i kroppens energi.

Målet er altså at opretholde balancen mellem de tre doshaer.


Hvad siger moderne videnskab om bindevævet?

Bindevævet er et fint væskefyldt, tredimensional net af kolagent og elastisk væv, som omslutter alle kroppens celler. Du kan tænke på det som de hvide hinder i en appelsin; først er hver enkelt dråbe pakket ind, så pakkes de i større både, for til sidst at blive samlet i én pakke, selve appelsinen. Bindevævet, som er fyldt med både blodkar og nerver, findes overalt i kroppen og binder kroppen sammen. Det løber i lange bindevævskæder gennem hele kroppen, på kryds og tværs, fra din storetå til toppen af hovedet.

I de senere år er der kommet fokus på bindevævets betydning for kroppens fysiske velvære. Et stift bindevæv kan være voldsomt begrænsende for kroppens evne til fysisk aktivitet. Det kan klemme på nerve, som ligger i vævet eller det kan trække skævt, hvilket kan få konsekvenser i andre områder af kroppen og dermed på din bevægelsesfrihed.
Både ensidigt, fysisk arbejde og stress, angst og depression påvirker dit bindevæv i en negativ retning med sammenklistring og indtørring til følge.

Det er heldigvis muligt at genskabe bindevævets smidighed igen. Dels ved manuel behandling, dels ved træning. Her kan du med gavn gøre brug af kropsbehandlinger og Yinyoga.

Set med moderne ayurvediske briller bliver det således muligt at opretholde eller genskabe balance i kroppen ved at arbejde med bindevævet, hvori energien flyder. Hvis, vel og mærke, bindevævet er væskefyldt og smidigt, og ikke sammenklistret og indtørret.